Autor |
Wiadomość |
tomekk07

Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 168 Skąd: Białystok Ostrzeżeń: 4
|
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 3:54 pm Temat postu: Film |
|
|
Wykorzystując to że mam wolne i mam troche czasu, wpadłem na pewnien pomysł. Mógłbym wykonać kilkuminutowy film przedstawiający kibiców AZSu. Takie podsumowanie sezonu. Coś podobnego jak na Jadze robi Nedek, Pawcio i inni ultrasi (pewnie wszystkim chodzącym na Jage osoby znane przynajmniej z słyszenia itp.). Nie mam pod ręką przykładu Jagiellonii ale podaje linki do filmów innych ekip:
http://youtube.com/watch?v=8uhno78Wp5E - Promień Mońki (mimo, że ekipa nieznana to film ciekawy pod względem graficznym, muzycznym no i tematycznym)
http://youtube.com/watch?v=05dGFttIgg8 - Wisła Kraków (film przecietny ale to tylko przykład)
Cos takiego mógłbym wykonać i na początku chciałem zrobić podsumowanie tylko rundy pierwszej, ale meczów było mało, więc i materiałów na film prawie zero (jedynie co mam to kilka zdjec i z nich mógłbym zrobić jedynie mały pokaz slajdów który z filmem bedzie miał tylko wspólny format .avi). Wiec postanowiłem poczekać i film "wyjdzie" dopiero po zakończeniu sezonu i będzie podsumowywał cały sezon pod względem kibicowskim. Wtedy (po sezonie) skończe zbierać więcej ciekawych materiałów, no i doświadczenia w robieniu takich filmów, wykonując w między czasie drobne filmiki (od kilku tygodni już w to sie bawie na programach amatorskich typu Windows Movie Maker, ale z czasem przerzuce sie na coś bardziej profesjonalnego).
Tak jak wcześniej wspomniałem potrzebuje materiałów. Od nastepnego meczu pobiegam z aparatem i sam porobie jakieś fotki i filmiki, ale to chyba nie wystarczy więc jest prosba. Jesli ktoś dysponuje nagraniami TVP meczów AZSu (np. z meczu z Gwardią kiedy to kamera filmowała młyn, mecz z Poznaniem, kiedy to bylismy na antenie podczas tańca z dziewczynami, albo z przedwczorajszego meczu z Naftą kiedy to kamera filmowała nasz KK) to prosze dać znać.
Interesowałyby mnie też różne ciekawe fotki i inne nagrania.
Na przedostatnim meczu jakiś fotograf (prawdopodobnie kurier poranny), wszedł na młyn i zrobił nam fotke. Takie coś też by sie przydało .
Przy odłożeniu wykonania filmu na zakończenie sezonu wziąłem też pod uwagę to, że w drugiej rundzie będzie pewnie ciekawiej (może będą szale i młyn będzie upiększony barwami, może młyn się rozszerzy o kolejne kilkanaście osób, może będą jakieś oprawy, które będzie warto uwiecznić na filmie )
Mysle, że narazie chyba za wczesnie na dyskusje, bo mowa tutaj o czymś co sie wydarzy za kilka/kilkanaście tygodni, więc temat niech ma charakter czysto informacyjny (osoby które będą dysponowały nagraniami lub fotkami i będą chciały się podzielić niech wysylaja je na PW), a topic póki co niech zostanie zablokowany. No chyba że pomysł z filmem zły to wtedy powiedzieć i zbiczować mnie pałami .
Ostatnio zmieniony przez tomekk07 dnia Pon Sty 22, 2007 4:08 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
_Kamil_

Dołączył: 04 Gru 2006 Posty: 114 Skąd: mam wiedzieć Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Wto Sty 23, 2007 9:15 pm Temat postu: RE: Film |
|
|
Cytat: |
tomekk07 napisał/a:pomysł z filmem zły to wtedy powiedzieć [/b] |
w takim razie Mówię.... Za rok o tej porze może będzie dobry twój pomysł  _________________ #4 Mas que la competidora |
|
Powrót do góry |
|
 |
patelnia
|
Wysłany: Nie Lut 25, 2007 11:51 pm Temat postu: |
|
|
Wg. mnie nie powinien powstać filmik jak narazie u kibicach, ponieważ jeszcze nic wielkiego nie zostało osiągniete Najpierw powinno sie coś uzyskac u siebie na meczach Jedyne co zostało osiągnięte to zaliczenie paru wyjazdów  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
tomekk07

Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 168 Skąd: Białystok Ostrzeżeń: 4
|
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 5:32 pm Temat postu: |
|
|
Witam!
Wyszło mi coś czego pokazywać raczej nie warto, ale żeby nie było że zarzuciłem pomysł i sam nic nie zrobiłem wklejem tu rezultat moich "wypocin" :
http://s003.wyslijto.pl/?file_id=24514100083096845605
Mój film/prezentacje nie warto pokazywac po za nasze szeregi bo jeszcze ktoś sie przestraszy . Według mnie niech zajmie się tym osoba bardziej kumata w tych sprawach i za pomocą lepszego programu- wtedy będzie można wrzucić na youtube czy google.
Pzdr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wasil Podawacz piłek

|
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 7:05 pm Temat postu: |
|
|
Jak na pierwszy raz (chyba) to nie jest tak źle... ten herb AZS-u nie wyraźny Ale gratuluje "filmiku". Rób tak dalej a będą coraz lepsze.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Cinek
|
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 7:16 pm Temat postu: |
|
|
jak bym dostał wszystkie filmiki jakie były krecone w tym sezonie to moge zmontowac jakis krótkie filmiki
Filmik czy prezentacja jak to zwał całkiem fajna jak napierwszy raz oby tak dalej moja ocena 5- _________________ Bezapelacyjnie, do samego końca, mojego lub jej...
Ostatnio zmieniony przez Cinek dnia Pon Kwi 02, 2007 7:23 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mateusz
Ostrzeżeń: 3
|
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 7:20 pm Temat postu: |
|
|
Tomek gratulacje za filmik Choć krótki ale jak na początek to zajefajny.Muzyka ok filmiki są fotki są.Ocena-5 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Witcher

|
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 9:17 pm Temat postu: |
|
|
może ktoś wreszcie przyłatwić jakieś DVD z nagraniami meczy?... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciej K. Podawacz piłek

|
Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 1:43 pm Temat postu: |
|
|
mam z tunera ostatni mecz na dvd jak cos _________________
 |